VoIP

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Anders gezegd: met VoIP kun je bellen via internet. Deze techniek heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een product dat niet meer weg te denken is uit het telecomlandschap. Hiermee is VoIP het bellen van nu én van de toekomst.

Wat is VoIP?

Met VoIP bel je niet meer via een analoge of ISDN-lijn, maar via het internet. Telefoneren over internet heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de traditionele technieken. Het is goedkoper, flexibeler in te zetten en de geluidskwaliteit is beter. Maar er zijn nog veel meer voordelen.

De voordelen van VoIP op een rijtje:

● Lage maandlasten
● Eenmalige investering
● Apparatuur in eigen beheer
● Het huidige datanetwerk wordt niet belast
● De bekabeling hoeft niet te worden aangepast
● Gebruik van analoge apparatuur mogelijk (draadloos toestel, fax, enz.)
● Schaalbaar en flexibel

Hoe werkt VoIP?

Voice over IP kan geïnstalleerd worden op een vast toestel of een handset binnen bereik van de basis. Dit is een kastje dat op jouw werkplek geïnstalleerd wordt. Het voordeel van bellen via internet is echter dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie. VoIP kan daarom ook als app geïnstalleerd worden op je smartphone. Je bent dan overal bereikbaar waar je internet hebt.

Altijd een oplossing op maat

Omdat je met deze manier van bellen niet gebonden bent aan een fysieke telefooncentrale is het product volledig aan te passen aan jouw wensen. Het aantal binnenkomende telefoonlijnen is volledig schaalbaar, net als het aantal telefoontoestellen en/of losse handsets. De telefooncentrales die wij voeren in ons assortiment zijn allemaal geschikt voor VoIP en verdienen zichzelf daarom op korte termijn weer terug.

Wil je ook bellen via internet?

Maak een afspraak met een van onze accountmanagers om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken die passen bij jouw wensen.

Contact 

Traditionele telefonie

Naast VoIP-telefonie biedt en ondersteunt Van den Bulk Telecom ook de traditionele technieken. ISDN is zo’n traditionele en bewezen betrouwbare techniek. Veel van de telefooncentrales die wij aanbieden zijn ‘modulair’, hierdoor kan de betrouwbaarheid van ISDN gecombineerd worden met een kostenbesparende VoIP-technologie. Wij zijn onafhankelijk in ons advies, de keuze voor een bepaalde product of dienst komt voleldig voort uit jouw wensen.

Terug naar overzicht