Manieren om uw computer te beveiligen

HackerPhoto

In de gemoderniseerde samenleving van vandaag integreren we voortdurend technologie in ons dagelijks leven. Het kan elke vorm aannemen, van het maken van wachtwoorden voor verschillende accounts tot het verplaatsen van  bankrekeningen naar digitale platforms. Helaas zijn al deze acties het belangrijkste doelwit van hackers. Het wordt steeds moeilijker om je computer te beveiligen en hackeraanvallen te voorkomen. Naarmate de technologie vordert, komen cyberaanvallen op privélevens steeds vaker voor. Om hacking te voorkomen is het belangrijk om  te weten hoe hackers te werk gaan. Onder begeleiding van een professionele IT-ondersteuningsprovider moet u ernaar streven de algehele beveiliging van uw apparaat en digitale platform te verbeteren. Om hacking te voorkomen, zijn hier  zeven beste manieren om hacking te voorkomen en uw computer te beveiligen.

1. Beveilig uw computerwachtwoord

Safety

Dit is misschien de gemakkelijkste manier om uw computer te beveiligen, maar het is over het algemeen de belangrijkste manier om aanvallen van hackers te voorkomen. Elke keer dat u een nieuw digitaal account aanmaakt, wordt u gevraagd een wachtwoord aan te maken. Een simpele "abc123" is niet genoeg om hackers uit de weg te ruimen. Je moet iets krachtigers creëren. Zorg ervoor dat uw wachtwoord een combinatie van cijfers, letters en symbolen bevat. U moet ook enkele speciale tekens toevoegen om  het wachtwoord effectiever te maken. Gebruik uw wachtwoord niet twee keer. Dit beperkt het vermogen van hackers om toegang te krijgen tot uw informatie als alle wachtwoorden verschillend zijn.

2.Gebruik een wachtwoordbeheerder voor uw computer

security

Het onthouden van alle wachtwoorden kan onvermijdelijk moeilijk zijn. Als dat zo is, is het misschien tijd om uw wachtwoordbeheerder te gaan gebruiken. U moet nog steeds al uw wachtwoorden bijhouden, maar Manager is  een hulpmiddel dat hacking kan voorkomen en het beveiligingsproces van uw computer veel robuuster kan maken. Wachtwoordmanagers zoals "1Password" worden gewaardeerd om hun vermogen om beveiliging en codering voor hun accounts te implementeren. De meeste browsers hebben ook  een wachtwoordbeheerder, maar controleer of er versleuteling beschikbaar is. Anders is het misschien het beste om een ​​externe beheerder te gebruiken.

3. Wijzig uw computerbeveiligingswachtwoord

password

Dit betekent niet noodzakelijk dat u vandaag een wachtwoord moet aanmaken en  de volgende dag moet wijzigen. U moet echter weten hoe lang het wachtwoord geldig is sinds  het is gemaakt. Als het meer dan een paar maanden geleden is, overweeg dan om het te wijzigen om aanvallen van hackers te voorkomen. Verander niet zomaar een letter of een cijfer; zorg ervoor dat de wijziging inhoudelijk is. Dit betekent dat de hele zin moet worden vernieuwd, zodat hackers niet kunnen raden wat de oorspronkelijke bewoording was. Dit geldt voor al je verschillende accounts en apparaten, dus zorg ervoor dat ze ten minste elke drie tot vier maanden worden gewijzigd.

4. Tweefactorauthenticatie tegen hacking

wifi

De tweefactorauthenticatie is een geweldige methode om hacking te voorkomen. Dit beveiligingsproces verdubbelt de bescherming van uw account door een alternatieve service of ander apparaat te gebruiken. Twee-factor-authenticatie vereist dat u eerst de code invoert die door een andere service is verzonden om toegang te krijgen tot uw account. Dit gebeurt meestal  nadat u  uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de eerste keer hebt ingevoerd. Veel populaire apps en sociale-medianetwerken hebben tweefactorauthenticatie die u naar believen kunt activeren. Hoe veiliger u bent, hoe moeilijker het is voor hackers  om toegang te krijgen tot uw account. Gebruik altijd wat beschikbaar is in de toolkit.

5. Bescherm de wifi van je computer tegen hacking

Authentication

Als u een gepersonaliseerde WLAN-verbinding gebruikt, moet u deze coderen met de juiste computerbeveiliging. Open netwerken kunnen het voor hackers te gemakkelijk maken om zowel uw verbindingen te stelen als verschrikkelijke activiteiten uit te voeren. Het is ook de moeite waard om uw router om de paar jaar te updaten om hackaanvallen te voorkomen. De nieuwe router heeft een ingebouwd proces dat het hoofdnetwerk kan scheiden van het gastnetwerk, die beide afdoende kunnen worden beveiligd. Ook het wijzigen van wachtwoorden voor deze routers is vereenvoudigd. Als je denkt dat je huidige verbinding het beste is om te hacken, kan het daarom verstandig zijn om in een router te investeren.

6. Plaats geen gevoelige gegevens in de cloud

Internet

Dit is misschien de beste oplossing voor het maken van een back-up van al uw gegevens, maar sommige bestanden moeten op een andere locatie worden opgeslagen. Aanbieders van cloudopslag hebben al de beste beveiligingspraktijken, maar u kunt altijd veilig zijn. Zorg ervoor dat er geen gevoelige informatie in de cloud staat. Uw gegevens kunnen van u zijn, maar niet de cloud zelf. Daarom, als ze geestig genoeg zijn, kan een hacker slim genoeg zijn om er toegang toe te krijgen. In het ergste geval zijn in ieder geval uw meest persoonlijke gegevens niet beschikbaar!

7. Gebruik creatieve antwoorden op beveiligingsvragen

Creatief

Beveiligingsvragen bieden initiële bescherming voor verschillende accounts. Als uw antwoord echter afleidend standaard is, kunnen slimme hackers  er  toegang toe krijgen. Wat is de beste manier om uw computer te beveiligen en hacking te voorkomen? Wees creatief in het diversifiëren van uw antwoorden. Dit zal het eerste basisantwoord zeker veranderen in een complex antwoord. Als een hacker toegang heeft tot je digitale leven, kan dat een vreselijke test zijn. U kunt er echter zeker van zijn dat uw gegevens goed beveiligd zijn. Wijzig deze wachtwoorden van tijd tot tijd voor uw veiligheid.